Veres Mandy tanítványom volt, akit aligha tudok elfelejteni. Tehetséges, kedves, nyílt, érzékeny fiatalt ismertem meg benne, aki mintha már akkor arra készült volna, amit most fog megvalósítani. Lát és láttat.

Csepeli György, szociálpszichológus

Mi ez?

Egyéni életutakról, családfáról, családi történetekről készítek videófelvételt. Beszélgetünk. Felidézzük a régi időket, a meghatározó élményeket, a tanulságokat. A beszélgetést álló kamerával rögzítem, olyannak mutatva beszélgető társamat, amilyen a valóságban.

 

A képzett interjú készítő a magától nehezen megnyíló, vagy a szavakkal fukarabban bánó embereket is beszédre tudja késztetni, ha a szándék megvan bennük. Kezdetben csak ismerkedünk egymással, s amikor kialakul a párbeszéd, a kölcsönös bizalom, akkor látunk munkához, s indítjuk el a kamerát.

 

Sokszor a sajátos családi viszonyok miatt is célszerűbb, ha egy külső, elfogulatlan személy a kérdező. Aki nem a már kialakult és sokszor megkövesedett szerepeket hívja elő, hanem tiszta lapot kínál. Aki felé nem kell erősnek, hibátlannak, sebezhetetlennek tűnni hanem akivel olyan lehet az ember, amilyen. Akivel bátran lehet sírni is, nevetni is.

 

S lehetnek olyan nehéz körülmények, hirtelen megrövidülő idő, betegség, kórház, amikor még mindig nincs késő feltenni a fontos kérdéseket. Ezek a helyzetek különös empátiát kívánnak, s a közeli rokonoknak, érthető okokból nem feltétlen rendelkeznek ilyenkor megfelelő lélekjelenléttel.

 

Ilyen esetekben is állok rendelkezésedre.

 

A beszélgetéseket HD minőségben rögzítem és vágatlanul, de üresjáratok nélkül dvd formátumban adom át Neked.

 


Blog

Elkezdtem a szüleimmel felvenni családunk történetét. Nekem sem könnyű ez. Nehezebben állom meg, hogy ne bőgjem el magam egy-egy olyan pillanatban… Ugyanakkor csodálatos, hogy akár egyetlen ilyen beszélgetés mennyire át tudja festeni a bennem élő képeket a múltamról, a rokonaimról, a hozzájuk fűződő kapcsolatomról és persze saját magamról. Hogy mennyi minden NEM véletlen.


Kapcsolat:
Veres Mandy Holdkő     T.: 06 70 517 2995     E-mail: mandy@eletedregenye.hu
english